Interesse in vastgoed Tielt

Schrijf u in via onderstaand formulier

Interesse in vastgoed Tielt

Bent u op zoek naar vastgoed in het bruisende Tielt?

Tielt vormt de eerstvolgende jaren het decor voor een aantal sterke projecten.
Wilt u als eerste op de hoogte gehouden worden om te wonen en/of ondernemen in Tielt, vul dan uw gegevens in en wij nemen met u contact.

 

Interesse in vastgoed Tielt

De oudste vermelding van ‘Tiletum’ als plaatsnaam dateert uit 1105. Tielt kreeg in 1245 stadsrechten en een paar decennia later bouwde men de lakenhallen en Hallentoren. Het sociale, culturele en bestuurlijke leven situeerde zich eeuwenlang op of rond de Markt. De oprichting van een Latijnse school in 1686 leidde een paar eeuwen later tot de ‘Sint-Jozefscollege: 300 jaar verreikend – verrijkend’-baseline. Met onder andere drie bedrijventerreinen, een algemeen ziekenhuis én een rijk scholenaanbod is elke maatschappelijk relevante sector vandaag aanwezig. Stilstaan blijft evenwel synoniem met achteruitgaan, dus heeft ook Tielt af en toe nood aan een nieuwe impuls en extra dynamiek. Gedeelde publiek-private investeringen zijn daarbij een belangrijke motor. Tielt vormt de eerstvolgende jaren het decor voor een aantal sterke projecten. Sommige – zoals de Collegesite – zijn ondertussen gestart, andere liggen op de tekentafels of passeren de soms traag draaiende administratieve molen. Maar, ze zijn er én ze helpen de toekomst van Tielt mee vormgeven. Net zoals de lakenhallen en de Hallentoren dat meer dan 900 jaar geleden deden.

 "Tielt vorm de eerst volgende jaren het decor voor een aantal sterke projecten"

Kantoren en industrie

Een in het oog springend kantoorproject is Office One. Als eyecatcher voor wie vanuit Ruiselede richting Tielt rijdt, kan het in elk opzicht tellen. Het succes en de snelle toewijzing van de beschikbare ruimte vraagt zowat om een vervolg en illustreert dat de vraag naar een professionele werkomgeving groot is. De huidige teller ‘nieuwe kantoorruimte in Tielt’ staat voorlopig op 12.600 m2. Dienstverleners die op die manier in de buurt hun vaste stek vinden, ondersteunen in veel gevallen de ondernemingen die gebruikmaken van de uitbreiding van Industriezone Noord en bedrijventerrein Huffesele. Beide kmo-zones worden gevoelig uitgebreid: Tielt Noord krijgt er langs de Ruiseledesteenweg 38 hectare bij, Huffesele wordt 9 hectare groter en kan in de toekomst eventueel aansluiting vinden op een langverwachte Zuiderring.

Retail en residentie

Een rijk en divers economisch leven lokt nieuwe inwoners die op hun beurt het sociale weefsel, het verenigingsleven en de lokalen ondernemingen sterker maken: op de Collegesite zijn 140 appartementen geïntegreerd en het Tieltse stadscentrum krijgt straks 9000 m2 nieuwe retailruimte ter beschikking. De zuidelijke rand van de stad ziet in de volgende jaren 200 appartementen en 130 gezinswoningen verschijnen en Wonen Oost is goed voor nog eens 70 woningen. Samen met verschillende kleinere projecten die op verschillende locaties vorm krijgen, zorgen ze voor een bruisend Tielt. Nu en in de toekomst.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.