De vastgoedprijzen gaan door het dak

De vastgoedprijzen voor huizen en appartementen stijgen voor het vijfde jaar op rij! Is dit het moment om uw woning of appartement te kopen of verkopen? Graag geven wij jou de belangrijkste punten mee. Uiteraard staan wij u met alle plezier met raad en daad bij in uw zoektocht om uw woning te kopen of verkopen.

grafiek mediaanprijzen huizen en appartementen

grafiek mediaanprijzen huizen en appartementen

De prijzen voor vastgoed gingen de afgelopen jaren in stijgende lijn. De coronacrisis heeft dit amper afgeremd. Er is een merkbare stijging van 5,7% voor woningen en 6,8% voor appartementen vergeleken met de vastgoedprijzen in 2020.

De coronacrisis

De coronacrisis heeft een grote invloed gehad op de vastgoedsector vorig jaar. 

Volgens Notaris.be werd er vaker voor een woning met een tuin, een balkon of wat extra ruimte om in alle rust van thuis uit te kunnen werken gekozen. Deze voorkeur heeft de gemiddelde prijs van woningen of appartementen ook de hoogte ingejaagd.

Ook de erg lage hypotheekrente stimuleerde het gedrag van de Belgen. Voor een lening met een looptijd van 20 jaar leent men volgens de Rentebarometer van Immotheker gemiddeld tegen een rentevoet van 1,29%.

De crisis zorgde voor een daling in het voorjaar maar in de zomer was er een forse inhaalbeweging en ging deze gepaard met een opwaartse prijsdruk. Dit effect is te wijten aan de dalende rente, grote interesse van investeerders en de kleine impact van de coronacrisis op het inkomen van de Belgen.

Een groene touch in Villa Amphora te Wingene

Een groene touch in Villa Amphora te Wingene

Heerlijk vertoeven in  verkaveling Havenzijde te Lombardsijde

Heerlijk vertoeven in verkaveling Havenzijde te Lombardsijde

Wenst u uw woning te verkopen?

Wenst u uw woning te verkopen?

Hét moment om uw woning of appartement te verkopen. 

Door de stijgende prijzen is dit uiteraard een ideaal moment om uw woning te verkopen.

Hoe bepaalt u een correcte prijs voor uw woning of appartement?
Laat u begeleiden door onze consultant vastgoed verkoop experten:

"Neem geen genoegen met de klassieke aanpak om een woning, een project of een gebouw in de markt te zetten. Wij doen dat ook niet.

Klein of groot, lang of breed, klassiek of modern, wit of zwart, prefab of baksteen, nieuwbouw of ‘het staat er al een tijdje’, voor ons maakt het weinig verschil. Wij gaan voor het resultaat.

De transactie, daarover gaat het. De juiste koper linken aan de juiste verkoper. Dat is ons ding. Daaruit halen we voldoening. En daar doen we veel voor. Meer dan u verwacht. Meer dan u dacht." - het Vlaemynck-team: Noortje Van Daele (Tielt), Adriaan Logier (Nieuwpoort), Nikolaas De Clerck (Poperinge), Michelle Bousson (Waregem) en Thijs Balloey (Veurne).

Bent u op zoek naar uw droomwoning of wenst u uw woning of appartement te verkopen?

Aarzel niet om ons te contacteren!

 

Bron: vrt.be en statbel.fgov.be

Ontdek ons aanbod

Met onze vastgoedkantoren te Tielt, Nieuwpoort, Veurne, Poperinge en Waregem bieden wij een uitgebreid en gevarieerd aanbod vastgoed in uw buurt: van rijhuizen tot riante villa’s en herenhuizen, appartementen of een luxueus penthouse en nieuwbouwwoningen.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.