Group Vlaemynck en Resida Vastgoed bundelen de krachten

Vanaf 1 januari 2024 krijgen de twee kantoren van Resida Vastgoed in Heestert en Bavikhove het onderschrift ‘part of Group Vlaemynck’. Het netwerk van Group Vlaemynck-vastgoedkantoren groeit daarmee naar zeven, terwijl de eigenheid en de sterktes van Resida bewaard blijven.

Vanaf 1 januari 2024 krijgen de twee kantoren van Resida Vastgoed in Heestert en Bavikhove het onderschrift ‘part of Group Vlaemynck’. Het netwerk van Group Vlaemynck-vastgoedkantoren groeit daarmee naar zeven, terwijl de eigenheid en de sterktes van Resida bewaard blijven.

Christophe Vermeersch richtte Resida Vastgoed op in 2011 en liet het uitgroeien tot een solide vastgoedonderneming met vestigingen in Heestert en Bavikhove. Een jong en enthousiast team specialiseert er zich onder zijn hoede in de herverkoop van bestaand vastgoed. “En op dat terrein kunnen ze ronduit indrukwekkende cijfers voorleggen”, aldus Karel Vlaemynck, Ilse Nagel en Nikolaas De Clerck van Group Vlaemynck. “Vandaar dat we – na een eerste kennismaking, begin 2023 – geïnteresseerd waren om de handen in elkaar te slaan en daarvan op termijn allebei de vruchten te plukken. Group Vlaemynck brengt een sterke organisatie en veel expertise in lokaal stevig verankerde vastgoedkantoren mee. In Tielt, Sint-Idesbald, Nieuwpoort, Waregem, Poperinge en Veurne focussen we op de commercialisering van onroerende goederen en op vastgoedtransacties. Het team van Resida kent dan weer de regio rond Kortrijk en ze zijn top in doorverkoop. Samen levert dat een compleet pakket op, waarin voor iedereen groeimogelijkheden gecreëerd worden. Deze krachtenbundeling is een win-win voor alle partijen.”

Groei vraagt partnerschap

“In onze zeer concurrentiële sector is groei enkel via bepaalde paden mogelijk”, zegt Christophe Vermeersch. “Vandaag is dat niet evident. Nieuw vastgoed ontwikkelen vraagt kapitaal, mensen, kennis … je doet dat in deze bewogen tijden niet zomaar, tenzij je een goede, betrouwbare en ervaren partner zoals Group Vlaemynck aan boord kan halen. Ik ben tevreden dat we elkaar daarin gevonden hebben en ik ben blij dat we zelf onze sterktes en kwaliteiten blijven behouden.” Karel Vlaemynck: “Wij geloven al langer in een aanpak waarbij het zaak is actie te ondernemen als er rustige tijden lijken aan te breken. Durven investeren, om voorbereid te zijn en voorsprong te nemen.” Het valt op dat Group Vlaemynck daarbij vasthoudt aan zelfstandige kantoren en medezaakvoerders.

“Om te vermenigvuldigen, moet je kunnen delen. Het is belangrijk dat iedereen perspectief heeft en bijdraagt aan iets waarvan hij of zij deel uitmaakt.”

Nieuwe kansen

“Om te vermenigvuldigen, moet je kunnen delen. Het is belangrijk dat iedereen perspectief heeft en bijdraagt aan iets waarvan hij of zij deel uitmaakt.” Ook Christophe Vermeersch ziet daar de voordelen van: “Ik blijf als mede-zaakvoerder aan het roer staan en schep voor mijn jonge en ambitieuze team, maar ook voor mezelf, nieuwe mogelijkheden. Group Vlaemynck kent een andere schaalgrootte en is stilaan in heel West-Vlaanderen aanwezig, wat de opties voor iedereen een stuk ruimer maakt. Het huidige Resida-team is gemotiveerd en dat zal hierdoor enkel nog toenemen. Zelf heb ik door deze fusie meteen ook weer een hernieuwde zin in ondernemen ontdekt.”
‘Resida Vastgoed, part of Group Vlaemynck’ zal zowel in Heestert als Bavikhove blijven bestaan. Voor Group Vlaemynck betekent het dat na thuisbasis Tielt, Sint-Idesbald, Nieuwpoort, Waregem en Veurne een nieuwe regio wordt aangeboord, en dat de verkoop en verhuur van bestaand vastgoed en nieuwbouwprojecten er een extra stimulans krijgen.

Ontdek ons aanbod

Met onze vastgoedkantoren te Tielt, Nieuwpoort, Veurne, Poperinge en Waregem bieden wij een uitgebreid en gevarieerd aanbod vastgoed in uw buurt: van rijhuizen tot riante villa’s en herenhuizen, appartementen of een luxueus penthouse en nieuwbouwwoningen.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.